Terrafem söker socionom/socialpedagog

Terrafem söker socionom/socialpedagog  till sitt skyddade boende med språkkunskaper i arabiska, kurdiska, farsi, dari, turkiska, somaliska, thailändska, tigrinja eller kinesiska.

Terrafem driver ett skyddat boende för kvinnor och deras barn som har utsatts för våld. Verksamheten går ut på att ge den våldsutsatta kvinnan skydd och stöd i det akuta skedet i en uppbrottsprocess. Kvinnan får stöd i att bearbeta de skador som våldet och förtrycket inneburit. Utifrån behov och förutsättningar formuleras såväl kortsiktiga som långsiktiga mål i en konkret handlingsplan i syfte att kvinnan ska återfå sin trygghet och bästa möjliga förutsättningar att leva ett självständigt liv fritt från våld.

Avgörande för de boende är att de möter en kombination av värme, respekt, förståelse och struktur i sin vardag.

Arbetsuppgifter 

Ditt uppdrag är att ge stöd till kvinnor över 18 år i form av krissamtal och bearbetande samtal samt stöd att formulera och genomföra strategier för hur kvinnan ska utforma sin framtid när det gäller försörjning, boende samt hälsa.

Vi ser gärna att Du som söker är socionom/socialpedagog eller har annan likvärdig utbildning. Du har kunskap och tidigare erfarenhet av arbete med utsatta kvinnor och barn som upplever och bevittnat våld. Du har förmåga att motivera andra människor, är tydlig och lyhörd samt klarar att bibehålla ditt lugn i stressituationer. 

 

VIKTIGT! Du ska kunna delta i Terrafems utbildning som pågar under sju

lördagar.

 

Terrafem  erbjuder dig adekvat fortbildning och handledning, ett stimulerande,

utvecklande och utmanande arbete och en gemenskap i feministisk anda.

 

Tidsbegränsad anställning i år med möjlighet till tillsvidareanställning.

Lön Fast månadslön

Välkommen med din ansökan!

Tillträde: Snarast möjligt! Med anledning av organisationens verksamhet anställer vi endast kvinnor.

Ansökan: Skicka ett personligt brev med cv till info@terrafem.org, Skicka snarast möjligt, dock senast den 30 september. Då vi vill ha ett snabbt tillträde sker intervjuer löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.