Добре дошли в Терафем

Кои сме ние

Добре дошли в Терафем

Терафем е основана през март 2002 година от жени, които са ръководили дежурен телефон (hotline) за жени с чуждо потекло нуждаещи се от подкрепа. Това е първият такъв дежурен телефон в Швеция. Hачално дежурният телефон е бил основан като проект, но след завършването му ние от Терафем осъзнахме, че този сорт дейност трябва да продължи в друга нова форма.

Резултатът е Терафем – една доброволна организация, която работи за правата на жените и за един живот без мъжко насилие. Ние ръководим единствения в Швеция дежурен телефон за цялата страна, където жени и момичета с чуждо потекло могат да получат подкрепа и съвет на 43 езика.

Кои сме ние

Членове

Кой може да бъде член в Терафем?

Активни членове

Всяка жена, която иска да участва и допринесе с нещо Терафем може да бъде активен член, при условие че следва нашия правилник.

Регионални сдружения

Членове в Терафем могат да бъдат и други организации в страната, които подадат молба за членство и приемат името Терафем, както и правилата на организацията. След преминат курс, ръководен от Терафем, организацията може да отговаря на дежурния телефон.

Членове в подкрепа

Всеки член или организация, която споделя феминистските цели на Терафем може да бъде член в подкрепа.

Членската вноска е 200 шведски крони (2007) и се внася на Postgiro 55 80 05-5

Терафем е член на ROKS – организация за дежурни телефони в Швеция.

Терафем е също така в мрежата за женски организации в Европейския съюз.

С какво работим

Терафем

• Отговаряме за единствения в Швеция дежурен телефон, на който момичета и жени от чуждо потекло от цялата страна могат да се обадят. При нас можеш да получиш подкрепа и съвет на 43 езика. Терафем предлага убежище за жени и момичета подложени на насилие.

• Предлагаме интерно обучение за жени, които искат да работят доброволно на нашия дежурен телефон. Предлагаме също така и курсове по поръчка.

• Работим и за промяна предразсъдъците относно полова дискриминация от една феминистска и етническа перспектива ( че мъже и жени трябва да имат равни права)

Ние можем да бъдем подкрепа за вас

Терафем е на разположение на вас, която сте била малтретирана, изнасилена, заплашена, рискува принудителен брак, ограничавана сте в сферата на живот или по друг начин се чуствате некоректно използвана от вашия съпруг, партньор, приятел, баща, брат или друг роднина.

Ние имаме възможност да разговаряме с Tеб на нашия дежурен телефон или да се срещнем с Теб (след споразумяно време и час).

Ние които работим в Терафем имаме дългогодишем опит в подкрепа на жени и момичета подложени на насилие и говорим 43 езика.

Никой няма право да те удря – независимо дали Ти е съпруг, приятел, баща, брат или син. Вината не е Твоя! Мъжът сам носи отговорност за постъпката си.

Можеш да се свържеш с нас на нашия дежурен телефон 020-52 10 10. Разговорът не се отчита в разпечатката на телефона Ти. Можеш да ни позвъниш както от домашен така и от мобилен телефон – разговорът е безплатен и Ти можеш да бъдеш анонимна.

chatt