Terrafem Göteborg

Terrafem Göteborg är en lokal förening till Terrafem, vi deltar i jourarbete och förebyggande arbete.

Varje termin anordnar vi jourutbildning för medlemmar som vill delta i vårt jourarbete som innebär att stötta kvinnor som har blivit utsatta för våld i olika kulturella kontexter

såsom våld av närstående, våld i hederns namn, könsstympning och andra former av våld. Exempel på förebyggande arbete är informationer på t.ex. SFI-skolor, universitet och andra sammankomster.

Vår telefon 0317048411

Du kan kontakta hos på infogoteborg@terrafem.org.

Bli medlem

Var med oss och ta ställning för barn- och kvinnofrid. Tillsammans skapar vi förändringar. Tillsammans gör vi skillnad. Bli medlem i Terrafem Göteborg och organisera dig för kvinnors rättigheter, för kvinnofrid och mot mäns våld mot kvinnor.

Scanna QR-koden med din mobiltelefon för att öppna Swish eller Swisha till 1235053988

Bli Jourkvinna!

Vill du stötta kvinnor och flickor som utsätts för våld i olika kulturella kontexter, bli jourkvinna i Terrafem Göteborg. Anmäl dig nedan.

Vårt arbete

Jourverksamhet

Terrafem erbjuder stöd, skydd och juridisk rådgivning till våldsutsatta kvinnor på mer än 70 språk. Detta arbeta gör vi via vår jourtelefon, juristjour och vår kvinnojour och tjejhus.

Läs mer

Förebyggande och opinionsarbete

Terrafems mål är att alla kvinnor med utländska härkomst erhåller information om sina rättigheter i Sverige samt Sveriges jämställdhetspolitik.

Läs mer

Utbildning

Terrafem erbjuder både intern och extern utbildning. Den Intern utbildning är till alla kvinnor som vill vara med och bidra till det ideellt arbete . Det externa utbildning erbjudes till olika yrkesgrupper och skolor.

Läs mer

Styrelsen Göteborg

Sivan Brifkani

Ordförande

Bandaree Hagel

Vice ordförande

Yeliz Savran

Kassör

Yusra Morabet

Ledamot

Jasmine Qazbegi

Ledamot

Nina Pirooz

Ledamot

Aktuellt

Invigning av Terrafem Linköping

Den 5 april slår vi äntligen upp portarna till vår förening, Terrafem Linköping, och vill därför bjuda in Dig till invigningen där vi samtidigt genomför ett seminarium under rubriken ”Våldets olika ansikten-att förstå våld i olika kulturer”

Läs mer

Konferens till minne av Fadime Sahindal

Terrafem och Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige anordnar den årliga konferensen till minne av Fadime…

Läs mer

Minns du Betty?

Minns du Betty och hennes tre barn som blev utvisade från Sverige 2021? https://www.dn.se/…/betty-lamnade-en-valdsam-relation…/ I samband med…

Läs mer

Alla kvinnors rättigheter!

Terrafem startar en filmkampanj om kvinnors rättigheter i Sverige. Detta för att sprida livsviktig kunskap för alla…

Läs mer

Digital broschyr

Ta del av Terrafem broschyr med information om Terrafems historia, vision och verksamhet.

Läs mer