Insamlig för Betty

Kära vänner!

 

Det är med stor sorg som vi vill berätta för er att Betty och hennes tre barn på 1, 5 och 10 år utvisas från Sverige efter att bott 11 år i Sverige.

 

På lördag tvingas familjen att lämna Sverige. Trots alla försök från advokater och Terrafem att få utvisningsbeslutet ändrat och trots uppmärksamheten hennes fall har fått i medierna (Dagens Nyheter (https://www.dn.se/sverige/betty-fodde-sitt-tredje-barn-nu-ska-hon-utvisas/) har vi inte kunnat stoppa detta horribla beslut.

 

När Betty var gravid med sitt tredje barn bröt hon upp från en våldsam relation. Betty har bott i Sverige i 12 år, mestadels som papperslös. De tre barnen är födda i Sverige, de äldre pratar svenska och har gått i svensk förskola och skola. Trots att pappan till de två yngre barnen har permanent uppehållstillstånd anses barnen inte ha tillräcklig anknytning till honom.

 

Betty är idag mycket rädd. Hennes krafter är uttömda. Hon orkar inte kämpa mer och har gett upp. Hon tänker mycket på hur hon ska klara av att försörja barnen. Under pågående pandemi skickas hon utan vaccin till ett land där hantering och fördelning av vaccinet brister.

 

Det är inte rimligt att en kvinna tvingas leva med våld för att kunna stanna i Sverige. Det är heller inte rimligt att Betty ensam har ansvar för sina barns liv när barnen har tvåföräldrar och pappan har permanent uppehållstillstånd i Sverige. Pappan ska utkrävas ansvar.

 

Betty har ingenting i sitt hemland därför ber vi er att hjälpa oss att samla in pengar till en start i hennes hemland. Swisha ett bidrag till Terrafem, nr 123 9010 687. Ingen summa är för liten.

Betty behöver all hjälp hon kan få.

chatt