Betty

Kära vänner med stor sorg vi vill meddela er att Betty med sina tre barn 1, 5 och 10 år utvisas från Sverige efter att bott 12 år i Sverige. På lördag tvingas familjen att lämna Sverige. Trots alla försökt från advokater och Terrafem, trots uppmärksamhet i media (DN, https://www.dn.se/sverige/betty-fodde-sitt-tredje-barn-nu-ska-hon-utvisas/) har vi inte kunnat stoppa detta horribla beslut.

När Betty var gravid med sitt tredje barn bröt hon upp från en våldsam relation. Betty har bott i Sverige i 12 år, mestadels som papperslös. De tre barnen är födda i Sverige, de äldre pratar svenska och har gått i svensk förskola och skola. Trots att pappan till de två yngre barnen har permanent uppehållstillstånd anses barnen inte ha tillräcklig anknytning till honom.
Betty är idag mycket rädd hon, hennes krafter är uttömda och orkar inte längre att kämpa mer och har gett upp. Hon tänker mycket på hur hon ska klara av att försörja barnen. Under pågående pandemi skickas hon utan vaccin till ett land där det finns brister i att kunna få vaccin.

Det är inte rimligt att en kvinna tvingas leva med våld för att kunna stanna i Sverige.
Det är inte rimligt att Betty ensam har ansvar för sina barns liv när barnen har två föräldrar och pappan har permanent uppehållstillstånd i Sverige. Pappan ska utkrävas ansvar.

Kära vänner Betty har ingenting i sitt hemland därför ber vi er att hjälpa oss att samla in pengar till en start i hennes hemland. Swisha pengar till Terrafem 123 90 10 687

100 kr
300 kr
500 kr