Joursamordnare

Terrafem är en ideell riksorganisation som arbetar för ett samhälle fritt från mäns våld mot kvinnor och flickor. Terrafemger stöd till flickor och kvinnor utsatta för våld i olika kulturella kontexter och dessa har tillgång till stödsamtal och  rådgivning på sitt modersmål via Terrafems rikstäckande jourtelefon, 020521010. Stöd kan ges på mer än 70 språk.

Våldsutsatta kvinnor och flickor får kvalificerad juridisk rådgivning med information om deras rättigheter via Terrafems juristjour. Terrafem bedriver skyddat boende riktat till kvinnor och deras barn. Terrafem erbjuder även Genomgångslägenheter, där kvinnor och eventuella barn har möjlighet till ett mer stadigvarande boende under en begränsad period.

Som joursamordnare ansvarar du bland annat för att ge stöd i samarbete med jourkvinnor, jurister och advokater som arbetar ideellt med att ge stöd och rådgivning till våldsutsatta kvinnor/flickor via Terrafems rikstäckande jourtelefon och chatt. Du ska även arbeta med samordning och rekrytering av blivande jourkvinnor och jurister.

Hos oss erbjuds du en stimulerande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter. Du kommer att få Terrafems grundläggande jourutbildning samt adekvat fortbildning och även regelbunden handledning.

Du är bäst lämpad för tjänsten om

– Du är serviceinriktad, noggrann, flexibel och kan arbeta självständigt. Du kan ta egna, väl avvägda och ändamålsenliga beslut. Du har en feministisk grundsyn som överensstämmer med  vårt könsmakts- och etnicitetsperspektiv. Du har integritet och är beredd att avliva fördomar och myter kring kön och etnicitet.

I övrigt söker vi dig som

– Har jurist-socionom examen eller motsvarande lämplig utbildning.

– Behärskar förutom svenska och engelska något av följande språk: arabiska, kurdiska, persiska, turkiska, dari, thailändska, somaliska

Meriterande är

– Om du har tidigare erfarenhet av ideellt/socialt arbete.

Arbetstid/Varaktighet

Heltid/ Tillträde snarast. Tidsbegränsad anställning.

Lön

Månadslön.

Ansökan

Vi tar emot ansökan via epost: info@terrafem.org. Skicka snarast möjligt, dock senast 230815. Då vi vill ha ett snabbt tillträde sker intervjuer löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.  Intervjuer sker löpande digitalt