Minns du Betty och hennes tre barn som blev utvisade från Sverige 2021?

https://www.dn.se/…/betty-lamnade-en-valdsam-relation…/

I samband med utvisningen gjorde vi på Terrafem en insamling för att hjälpa familjen till en bra start på det nya livet. Pengar har gått till att skapa ett enklare hem och till avgifter för en trygg skolgång för barnen, en skola som förbjuder barnaga.

Livet i hemlandet blev tufft för familjen. Allt är nytt och väldigt annorlunda för barnen,som bara kände till Sverige och svensk förskola/skola/fritids, när de landade i sitt nya hemland. Men även för Betty, som bott i Sverige i 12 år, i princip hela sitt vuxna liv.

Familjen har blivit hårt drabbade, av flera dödsfall, tvingats byta bostad flera gånger, men också ohälsa på grund av den nya livsmiljön. Både Betty och flera av barnen har vårdats på

sjukhus ett flertal gånger sedan de kom till sitt nya hemland. Detta har finansierats helt av familj och vänner i Sverige, liksom mat, vatten, hyra, mediciner och övriga förnödenheter.

De två äldsta barnen har lyckats bra i skolan och får mycket beröm av sina lärare. Nu är det även dags för minstingen att börja förskolan.

Terrafem och Betty är oerhört tacksamma för allt stöd som hon och barnen har fått.

För att barnen kan få en fortsatt trygg och bra skolgång, samt att

Mamma Betty kan få den sjukvård hon behöver för att bli frisk

startar vi nu en ny insamling som alltså ska gå till barnens skolavgifter och sjukvårdskostnader.

Kära vänner bidra gärna till detta ändamål, swisha gärna en slant och skriv: Stöd till Betty

Och kom ihåg, inget bidrag är för litet. Varje krona räknas!