Terrafem Skåne

Terrafem Skåne är en lokal förening till Terrafem, vi deltar i jourarbete och förebyggande arbete.

Varje termin anordnar vi jourutbildning för medlemmar som vill delta i vårt jourarbete som innebär att stötta kvinnor som har blivit utsatta för våld i olika kulturella kontexter

såsom våld av närstående, våld i hederns namn, könsstympning och andra former av våld. Exempel på förebyggande arbete är informationer på t.ex. SFI-skolor, universitet och andra sammankomster.

 

Vår adress: Föreningsgtan 26. Malmö

Vår telefon 0709440242

Du kan kontakta hos på infoskane@terrafem.org.

Bli medlem!

Var med oss och ta ställning för barn- och kvinnofrid. Tillsammans skapar vi förändringar. Tillsammans gör vi skillnad. Bli medlem i Terrafem Skåne och organisera dig för kvinnors rättigheter, för kvinnofrid och mot mäns våld mot kvinnor.

Scanna QR-koden med din mobiltelefon för att öppna Swish eller Swisha till 1239010687.

Bli Jourkvinna!

Vill du stötta kvinnor och flickor som utsätts för våld i olika kulturella kontexter, bli jourkvinna i Terrafem Skåne. Anmäl dig nedan.

 

Styrelsen Skåne

Ada Alak

Ordförande

Maria Krsmanovic

Vice ordförande

Nour Kaakati

Kassör

Akheen Sadik

Ledamot

Shqipe Carkani

Ledamot

Zahra Al Fadawi

Ledamot

Vårt arbete

Jourverksamhet

Terrafem erbjuder stöd, skydd och juridisk rådgivning till våldsutsatta kvinnor på mer än 70 språk. Detta arbeta gör vi via vår jourtelefon, juristjour och vår kvinnojour och tjejhus.

Läs mer

Förebyggande och opinionsarbete

Terrafems mål är att alla kvinnor med utländska härkomst erhåller information om sina rättigheter i Sverige samt Sveriges jämställdhetspolitik.

Läs mer

Utbildning

Terrafem erbjuder både intern och extern utbildning. Den Intern utbildning är till alla kvinnor som vill vara med och bidra till det ideellt arbete . Det externa utbildning erbjudes till olika yrkesgrupper och skolor.

Läs mer

Aktuellt

Alla kvinnors rättigheter!

Terrafem startar en filmkampanj om kvinnors rättigheter i Sverige. Detta för att sprida livsviktig kunskap för alla om kvinnors rättigheter. Kampanjen genomförs på fem språk: arabiska, persiska, tigrinja, svenska och ukrainska, för att nå kvinnor med utländsk bakgrund i behov av stöd.

Läs mer

Digital broschyr

Ta del av Terrafem broschyr med information om Terrafems historia, vision och verksamhet.

Läs mer

Lediga lägenheter

För dig som tillsammans med dina barn behöver ett boende fritt från våld behöver lämna en kvinnojour/skyddat…

Läs mer

Solidaritet för kvinnors rätt

På sociala medier har vi den gångna veckan sett bilder och scener som förbluffar. Massor med modiga…

Läs mer

Jin-Jijan-Azadi

Den svenska kvinnorörelsen fördömer förföljelsen, fängslandet, tortyren och det dödliga våldet mot kvinnor i Iran. Vi kräver…

Läs mer